Yhdistyksen tarkoituksena on toimia yhdyssiteenä Halikosssa Piintilän yksinäisen ratsutilan isäntänä vuosina 1736 – 1781 olleen Kristeri Simonpoika Piintilän ja Kuusjoella Junttilan ratsutilan isäntänä vuosina 1764 – 1776 olleen Mikko Matinpoika Junttilan jälkeläisten kesken.

Yhdistyksen jäseneksi pääsee jokainen edellä mainittujen Kristeri Simonpoika Piintilän ja Mikko Matinpoika Junttilan pojan ja tyttären jälkeläinen ja tämän puoliso, jonka yhdistyksen hallitus tehdyn ilmoittautumisen perusteella jäseneksi hyväksyy. Tarkemmat ohjeet jäseneksi ilmoittautumisesta on kohdassa Jäsenyys ja säännöt.

Jäsenrekisterissä on tällä hetkellä n. 500 osoitetta.

Piintilän ja Junttilan Suku ry toimii yhteistyössä salonseutulaisten Yli-Jaman suku ry ja Haikion Suku ry kanssa. Yhteistoimintaa koordinoi näiden sukujen hallitusten jäsenistä koottu sukuneuvosto.

Kaikkien kolmen sukuyhdistyksen säännöt ovat samansuuntaiset, ja niissä todetaan yhdistysten tarkoitukseksi: 1) toimia yhdyssiteenä suvun jäsenten kesken, 2) kerätä ja tallettaa sukujen jäseniä koskevaa aineistoa, 3) julkaista sukujen vaiheita koskevia tietoja sekä 4) mahdollisuuksien mukaan avustaa sukujen vanhuksia ja orpoja sekä nuoria ja lahjakkaita opiskelijoita heidän taloudellisissa vaikeuksissaan.